Terrassplattor – vad ska man välja? Typer och färger

När du planerar inredningen på din drömterrass måste du ta hänsyn till ett antal faktorer. Det råder ingen tvekan om att detta är en plats som bör behandlas med särskild försiktighet eftersom det förbinder huset med trädgården. Ett av de viktigaste elementen är naturligtvis möblerna som kommer att finnas där. De kommer att ge platsen en unik karaktär och göra tiden där roligare. Inte mindre viktigt är dock själva golvet, som utgör grunden för ytterligare inredning. Låt oss se hur man väljer de perfekta terrassplattorna som ser estetiskt ut och fungerar även under de svåraste förhållandena.

Egenskaper

Keramiska plattor är ett bra val för en terrass eftersom de är lätta att hålla rena och hållbara. Oftast används stengods eller terrakotta för detta ändamål. Det finns dock många av dem på marknaden och du måste veta vilka parametrar du måste ta hänsyn till för att njuta av terrassgolvets långa livslängd.

Plattorna för terrassen ska vara frostbeständiga och halksäkra. För att få sådana märkningar måste de genomgå speciella tester som inte ger synliga håligheter. Dessutom är det värt att se till att de har rätt hårdhet. Det är bäst att rikta in brickor som fick har fått bra recensioner.

För att brickorna ska kunna fungera bra bör du också komma ihåg deras lämpliga position. Man kan inte glömma bort vattentätningsskiktet som ska ligga under plattans yta. Dessutom är det nödvändigt att se till att lim och injekteringsmurbruk är frostbeständiga och vattentäta. Att anställa proffs som lägger golvet ordentligt kommer säkert att bli av med problemen i samband med bristen på specialistkunskap. Det är dock värt att välja människor som har bevisats och rekommenderats av andra för att undvika besvikelse.

Mönster och färger

Terrassen är en plats som är mycket utsatt för all slags smuts. Därför är det värt att vara uppmärksam på deras mönster och färg när du väljer golvplattor. Tack vare det skickliga urvalet av vissa plattor kommer pollen och fläckar från skor att vara mindre synliga. Det är också värt att ta hänsyn till de trender som råder på marknaden.

Keramiska plattor som imiterar trä med sitt utseende njuter av oförändrad popularitet. Tack vare den högsta kvaliteten på produktionen är de ofta svåra att skilja från äkta trägolv och är lättare att underhålla. Dessutom gör kartläggningen av säden smuts mindre synlig. Situationen är likartad när det gäller marmorliknande plattor, som har blivit en inre hit de senaste åren. De hittades främst i badrum, men idag kan du se dem mer och mer på terrasser. De får det att se väldigt elegant och modernt ut.

Du bör inte heller vara rädd för geometriska mönster som kan tyckas ge kaos. Det är tvärtom. Korrekt utvalda tillsammans med mer dämpade möbler skapar de en estetisk helhet. Dessutom blir det svårt att se smuts på dem.

Kontakta oss som dina professionella plattsättare i Göteborg!