Träliknande plattor

Ett trägolv är en lyx som inte alla har råd med. Dyra material och komplicerad montering gör det inte lättare. Därför har träliknande plattor de senaste månaderna vunnit stor popularitet. De tar långsamt över platsen för golvpanelerna, som hittills var ledarna i att efterlikna träets utseende. Förutom utseendet har de flera fördelar som uppväger traditionella paneler.

Fördelar med träliknande plattor

Oftast används stengods eller terrakotta för att göra träliknande plattor. Dessa material kännetecknas främst av hög hårdhet, vilket gör dem mycket motståndskraftiga mot mekaniska skador. Mycket mer än till exempel paneler. De tolererar kontakt med vatten väl eftersom de är motståndskraftiga mot fukt och är icke-absorberande. Tack vare detta kommer de att arbeta i praktiskt taget alla rum.
Enkel vård kommer att vara lika viktigt för den genomsnittliga användaren. Det finns inget behov av att köpa specialvårdsprodukter som egentligen befinner sig över din budget. Använd bara ett vanligt tvättmedel och en fuktig mopp. Detta räcker för att bli av med damm och andra typer av smuts.

Det är också värt att vara uppmärksam på att trä är ett tidlöst material som alltid kommer att se bra ut. Träliknande keramiska plattor gör att du kan behålla visuella egenskaper utan att tappa kvalitet.

Nackdelar med träliknande plattor

Som alla material har keramiska plattor också sina nackdelar. Deras främsta nackdel är att de är svala att ta på. Detta kan vara särskilt problematiskt i sovrummet när fötterna kommer i kontakt med det kalla golvet efter en varm säng över natten. Du kan dock bli av med denna nackdel genom att berika inredningen med dekorativa mattor. Det finns också ett alternativ att installera golvvärme. Brickorna överför värmen till rummet väl och du behöver inte oroa dig för kylan.

I vilka interiörer kommer de att fungera?

Som vi nämnde tidigare kommer träliknande keramiska plattor att fungera bra i de flesta rum. De kan också användas utanför byggnaden, till exempel på en terrass. Då måste du besluta om ett frostbeständigt stengods som tål förändrade väderförhållanden. De kommer att vara en bra lösning för både badrummet och köket. De är inte rädda för stänk och olika typer av smuts, så de kommer att fungera bra även med små barn hemma. Det är värt att komma ihåg att träliknande plattor kan monteras inte bara på golvet utan också på väggarna. De kommer att ge interiören en unik karaktär och ge intrycket att du är närmare naturen.

Kom ihåg att om du inte har golvvärme hemma, är det bättre att ge upp det här materialet i sovrummet och barnrummet. Kylan från plattorna kan vara väldigt obehaglig, särskilt på vintern. I dessa rum är det bättre att välja en annan våning.

Är det värt det?

Om du drömmer om ett trägolv men inte vill betala för mycket för trä och samtidigt uppfyller panelerna inte dina förväntningar, välj träliknande keramiska plattor. Det är en säker lösning som låter dig minska kostnaderna utan att förlora den visuella effekten. Det finns många mönster att välja mellan som du enkelt kan matcha till alla interiörer och skapa ett arrangemang som kommer att glädja alla.

Kontakta oss som dina professionella plattsättare i Göteborg!